Selvforståelsesforløb
Som barn og ung med udfordringer, kan man have behov for at forstå sig selv bedre. Måske har man fået en diagnose, men ikke helt forklaringen på, hvad det betyder for ens liv. Måske har man ikke en diagnose, men kan mærke at man på nogle områder fungerer anderledes end andre, og har behov for at forstå det bedre.
Et selvforståelsesforløb er et forløb med individuelle samtaler, hvor fokus er på at kortlægge og forstå sine udfordringer, psykoedukation for at lære noget om den type udfordringer man har, samt forskellige håndteringsstrategier til, hvad man så gør, når det påvirker ens liv negativt.
Målet er et bedre kendskab, forståelse og accept af sine udfordringer, samt ar lære kompenserende og udviklende håndterings-strategier.
Der kan ofte være behov for et forløb der kombineres med introduktion til angsthåndterings-strategier, hvis angst også er en af de udfordringer man oplever.
Forløbet kan foregå som et almindeligt samtaleforløb på kontoret - støttet af forskellige visuelle redskaber, eller som et dyreassisteret forløb i mere eller mindre aktivt forløb. For nogle foregår samtalerne på kontoret sammen med hund eller kat, mens det for andre foregår mere aktivt ude blandt alle dyrene - herunder hestene.