Hesteassisteret angstforløb
For nogle børn er et hesteassisteret angstforløb den mest motiverende måde at lære angsthåndteringsstrategier på.
Heste er et flugtdyr, og dens overlevelse er blandt andet afhængig af dens evne til at reagere hurtigt på potentielle farer. Læren om angst og den måde det får os mennesker til at reagere på, kan give ekstra meget mening, når vi lærer om hestens måde at være på.
Derudover kan det at være tæt på så stort et dyr være med til at flytte grænser og skabe succesoplevelser og mod på at klare andre udfordringer.
Formålet med et hesteassisteret angstforløb er at give børnene en forståelse af angst og at lære dem forskellige strategier til at håndtere, når angsten driller.
Et hesteassisteret angstforløb er en blanding af teori omkring angst og angsthåndteringsstrategier, læren om hesten, praktiske øvelser med og i nærheden af hesten. Det er ikke et rideforløb, men kan indeholde aktiviteter både fra jorden og på hesteryggen, alt afhængig af deltagerne. Den terapeutiske ramme er kognitiv adfærdsterapi (som også er grundrammen jeg arbejder udfra når jeg laver forløb med Cool Kids).
Man behøver ikke at have nogen som helst forkendskab til heste, og det er også ok, hvis man faktisk er lidt nervøs for de store dyr, så længe at man har lysten til at lære noget - sammen med og i nærheden af hestene. Man kan også godt være med selvom man kender til heste, men må forvente at det er noget helt andet end at komme på en rideskole.
Et hesteassisteret angstforløb kan både foregå som en del af individuelt angstbehandlingsforløb, eller som et gruppeforløb. Gruppeforløbet giver muligheden for at dele oplevelsen med andre børn, der også kender til, når angsten driller i hverdagen. Det vil være individuelt, hvor meget man er påvirket af angst i hverdagen, men alle i gruppen kender til den i en eller anden grad. I de milde tilfælde, kan gruppeforløbet være nok inspiration og forståelse til selv at arbejde videre efterfølgende, men da det er et kortere forløb, kan der også for nogen være behov for yderligere individuelle sessioner efterfølgende.
Første step er at kontakte os for at komme på et forbesøg, hvor I kan fortælle om jeres udfordringer, og høre/se mere om, hvad vi kan tilbyde.
info@dyrelykkegaard.dk - 60891822
Praktisk information - gruppeforløb
Tidspunkt: Fredage kl. 14-14.30
Datoer: 6 gange - kontakt for datoer
Pris: 4200 kr. (for i alt 9 timer)
Antal: Max. 4 børn (og 1-2 forældre pr. barn)
Alder: 10-14 år.
Påklædning: Praktisk tøj og fodtøj - efter vejret, samt cykelhjelm, når vi færdes omkring hestene.
Andet:
- Man skal være indstillet på at være ude i al slags vejr, at man kan blive beskidt og at det på ingen måde minder om de forhold man normalt støder på i en traditionel psykolog-klinik. Sessionerne foregår som udgangspunkt udendørs i al slags vejr, eller eventuelt på staldloftet.
- Det er børnene der er i fokus, men forældrene er med for at også at observere og lære strategierne, så de kan støtte op om det derhjemme.
- Der vil være opfordring til at øve sig og i et mindre omgang lave hjemmeopgaver mellem sessionerne.
- Forløbet varetages af Autoriseret Psykolog Rikke L. L. Adamsen.
Modelfoto